Hamarat Giriş | Üye Ol
Bugün Ne Pişirsem? Ramazan Menüleri Tarif Gönder Hamaratlar Forum
En yeni videoları kaçırmamak için YouTube ve Facebook kanalımıza abone olun → Buton 35
Hellim Peyniri Nasıl Kızartılır
Hellim peyniri nasıl kızartılır, sorusunu merak edenler için bu yazımızda tüm detaylarını sizlerle p...
10 dk. 70 Kcal 5 Puan
Peynir Kızartması
Peynir kızartması enfes lezzetiyle kahvaltı sofralarınızı şölene çevirecek peynir kızartması tarifi ...
20 dk. 271 Kcal 4,5 Puan
Burgu Peynir Kızartması
Burgu peynir kızartması, sabah kahvaltılarının en çok sevilen ve tüketilen besinlerin başında gelmek...
30 dk. 71 Kcal 4,5 Puan
Peynirli Ekmek Kızartması
Peynirli ekmek kızartması, hafta sonu kahvaltıları ya da kahvaltıya gelecek misafirleriniz için hazı...
20 dk. 237 Kcal 5 Puan
Kaşar Peynir Kızartması
Kaşar peyniri kızartması, sevilen kahvaltılık tariflerden biridir. Kaşar peynirini bu şekilde yemek ...
30 dk. 290 Kcal 5 Puan
Beyaz Peynir Kızartması
Beyaz peynir kızartması, lezzetiyle nefis bir tada sahip olan kahvaltılık türü bir atıştırmalıktır. ...
20 dk. 264 Kcal 4,5 Puan
Patlıcan Peynir Kızartması
Patlıcan peynir kızartması, bir gün önceden kalan yemeğinizin yanına yardımcı olarak hazırlayabilece...
25 dk. 148 Kcal 5 Puan

Peynir Kızarması

Peynir kızartması, kahvaltı sofralarının baş tacı olan peynir birçok tarif içinde kullanılmaktadır. Tüketim oranı oldukça yaygın olan peynir sağlık içinde oldukça faydalıdır. Binlerce çeşide sahip olan peynir, kızartma için uygun şekilde tercih edilmelidir. Hellim, kaşar peyniri, dil peyniri, burgu peynirleri kızartma için uygundur. Kızartılarak tüketilen en yaygın peynir çeşidi ise hellim peyniridir. Hellim peyniri Kıbrıs'a özgü bir peynir türüdür. Sık bir dokusu ve koyu beyaz bir rengi vardır. Izgara ya da tavada kızartılabilir. Kızartıldığında uzayan peynir oldukça tuzludur. Kızartma işleminde ekstra tuz eklemeye bu nedenle gerek yoktur. Kızartılacağında doğrandıktan sonra fazla tuzunu atması için bir süre suyun içinde bekletilmesi faydalı olur. Doğrama işlemi ölçülü yapılmalıdır. Eğer çok ince doğranırsa kızarırken kuruyarak lezzetini yitirebilir. Peynirin iç kısımlarının da iyice kızarması için tavaya atılmadan önce çizikler atılması gerekir. Az yağda arkalı önlü eşit kızartılarak servis edilebileceği gibi yumurta, galeta unu, baharatlarla hazırlanmış sosa bulanıp da kızartılabilir. Kızartıldıktan sonra yeşilliklerle sıcak servis edilmesi önerilir.

Peynir kızartması tariflerinde kullanılan peynirler ne kadar farklı olsa da sağlığa sunmuş oldukları yararlar hemen hemen aynıdır. Hayvansal bir gıda olan peynir, kalsiyum, magnezyum, potasyum, fosfor, bakır, sodyum, selenyum açısından zengin içeriğe sahiptir. A, C, D, E ve K vitaminleri bakımından da iyi bir kaynaktır. Peynir diş çürüklerini önler, kansere yakalanma riskini azaltır, kilo vermeye yardımcı olur. Kemiklerin güçlenmesini sağlar, osteoporoza karşı faydalıdır. Kolesterol, kan basıncı ve tansiyon gibi rahatsızlıklar kalp hastalıkları riskini arttırır. Peynirin içinde barındırdığı az sodyum bu tür rahatsızlıklara karşı koruma sağlar. Hamilelik döneminde güvenle tüketilebilecek bir besin kaynağıdır. İçinde bulunan kalsiyum doğum esnasında yaşanabilecek kasılmalardan dolayı ortaya çıkacak sağlık problemlerinin ortadan kalmasına yardımcı olur. Cilt ve saç sağlığını korumak için düzenli tüketilmelidir. Migren ataklarını azaltır, bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Uyku problemlerini ortadan kaldırır, stres ve zihin yorgunluğunu giderir.

Peynir kızartması, peynir yemeyen çocuklar için mükemmel bir alternatiftir. Kızartma sayesinde peynirin tüm faydalarından yararlanılabilir. Haftada en az bir defa peynir kızartmasına özellikle peynir yemeyen çocuklar için sofralarda yer verilmelidir.

Biber Kızartması
Ekmek Kızartması
Havuç Kızartması
Kabak Kızartması
Karnabahar Kızartması
Mantar Kızartması
Patates Kızartması
Patlıcan Kızartması
Peynir Kızarması
Sosis Kızartması
Tavuk Kızartma





Karnabahar Kızartması
Karnabahar Kızartması
Fırında Patates
Hamur Kızartması
Hamur Kızartması
Patates Kızartması

 

Hamarat, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ekim - 2018