Hamarat Giriş | Üye Ol
Bugün Ne Pişirsem? Ramazan Menüleri Tarif Gönder Hamaratlar Forum
En yeni videoları kaçırmamak için YouTube ve Facebook kanalımıza abone olun → Buton 6
Meyhane Pilavı
Meyhane pilavı, bulgurla yapılan lezzetli pilavlardan biridir. Bol sebzeyle harmanlanmış, domatesten...
40 dk. 208 Kcal 4,5 Puan

Meyhane Pilavı

Meyhane pilavı, pilavlık bulgur kullanılarak yapılan bir pilav çeşididir. Bulgur pirince göre daha sağlıklı olduğu bilinen sofraların vazgeçilmez bir besin maddesidir. Meyhane pilavı şeklinde hazırlanan bulgurun bu hali de oldukça lezzetlidir. Salçalı bulgur pilavı olarak da bilinen tarif içinde kuru soğan, sarımsak ve biber pilava tat katar. Farklı sebzelerle zenginleştirilen tek başına ayran, cacık ya da salatayla ana yemek olarak hazırlanabilir.

Bulgur Türk mutfağında büyük bir yere sahiptir. Hammaddesi buğdaydır. Sağlıklı beslenme açısından da önemi oldukça yüksektir. Pirinçten daha ucuz ve kolay ulaşılabilir B grubu vitaminleri bakımından zengin içeriğe sahiptir. Haftada en az 1 ya da 2 defa bulgur pilavı tüketilmelidir. Folik asit, lif bakımından da zengin içeriğe sahiptir. Hamilelik dönemi, emzirme dönemi, çocukluk, gençlik ve yaşlılık dönemleri yani her yaş grubunun düzenli tüketmesi gereken bir besin maddesidir. 

Bulgur oldukça dayanıklı ve kolay saklanabilen bir besindir. Güneş almayan serin bir ortamda hava geçirmeyen kavanozlarda aylarca saklanabilir.

Bulgur vücuda enerji verir. Kolesterolü dengede tutar, sinir sistemi fonksiyonlarını destekler, kan şekerini dengeler, kalp ve damar sağlığını korur, bağırsaklar için faydalıdır. Zihinsel gelişimi destekler, kansere karşı vücudu korur, kilo vermeye yardımcı olur, kansızlığı önler, kemikleri kuvvetlendirir, Saç ve cilt sağlığı için faydalıdır, Alzheimer hastalığını önleyici etkisi vardır.

1 porsiyon meyhane pilavı 130 kaloridir. 15,75 gr karbonhidrat, 2,68 gr protein, 5,50 gr yağ, 396 mg kolesterol, 64 mg potasyum, 15 mg kalsiyum içerir.

Meyhane pilavı kısık ateşte fazla karıştırılmadan pişirilmelidir. Genelde içinde kiraz domates kullanılır. Ancak normal domates rendesi de kullanılabilir. Domatesler pilava tavuk suyu eklendikten sonra ilave edilmelidir. Suyunu çekip pişen pilav ocaktan alınıp üzerine havlu kağıt kapatılarak tekrar kapağı kapatılıp dinlendirilmelidir. Meyhane pilavı dinlendikten sonra ılık servis edilmelidir. Pilavda kullanılan salça tercihe göre azaltılıp çoğaltılabilir. 
Acem Pilavı
Arap Pilavı
Arpa Şehriye Pilavı
Bademli Pilav
Bezelyeli Pilav
Buhara Pilavı
Bulgur Pilavı
Domatesli Pilav
Enginarlı Pilav
Erişte Pilavı
Etli Pilav
Firik Pilavı
Garnitürlü Pilav
Havuçlu Pilav
Kestaneli Pilav
Mantarlı Pilav
Mercimekli Pilav
Meyhane Pilavı
Nohutlu Pilav
Özbek Pilavı
Patlıcanlı Pilav
Perde Pilavı
Pirinç Pilavı
Safranlı Pilav
Sebzeli Pilav
Şehriye Pilavı
Tavuklu Pilav
Üzümlü Pilav





Bulgur Pilavı
Bulgur Pilavı
Pilav Tarifi
Pirinç Pilavı
Pirinç Pilavı
Meyhane Pilavı

 

Hamarat, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ekim - 2018