Hamarat Giriş | Üye Ol
Bugün Ne Pişirsem? Ramazan Menüleri Tarif Gönder Hamaratlar Forum
En yeni videoları kaçırmamak için YouTube ve Facebook kanalımıza abone olun → Buton 35
Karnabahar Kızartması
Karnabahar kızartması, öbek görüntüsü ve etli çiçekleri ile kış mevsiminin en sevilen sebzelerindend...
40 dk. 85 Kcal 4,5 Puan
Fırında Karnabahar Kızartması
Fırında karnabahar kızartma, kızartma, salata, turşu, yemek gibi pek çok çeşidi yapılan karnabahar, ...
40 dk. 94 Kcal 4,5 Puan
Sodalı Karnabahar Kızartması
Sodalı karnabahar kızartması, lezzet açısından tarif edilmeyecek kadar nefis, yapımı ise oldukça kol...
50 dk. 94 Kcal 4,5 Puan

Karnabahar Kızartması

Karnabahar kızartması, yemeği, turşusu, salatası gibi pek çok değişik şekilde hazırlanabilen karnabahar, sağlık açısından da inanılmaz faydalıdır. Kış sebzesi olan karnabahar birçok şekilde değerlendirilerek sofralarda yer verilip, bu sayede de faydalarından yararlanılabilir. Brokoli ile benzer yapıda olan karnabahar son zamanlarda oldukça meşhur olmuş bir sebzedir. A, B1, B2, C ve E vitaminleri bakımından zengin içeriğe sahiptir. Bu sayede vücudun vitamin ihtiyacının büyük kısmını karşılar. Fosfor, kalsiyum, magnezyum, potasyum açısından da iyi bir kaynaktır. Sağlıklı ve dengeli beslenmek isteyenler için ideal bir sebzedir. Buharda ve suda haşlanarak pişirildiğinde diyet yapanlar için bir alternatif olabilir. İdrar söktürücü özelliği bulunmaktadır. Mide rahatsızlıklarına karşı iyi gelir. Mide hastalıklarına yakalanma olasılığını minimuma indirir. Vücudu atık maddelerden arındırır.

Karaciğeri toksinlerden temizleyerek fonksiyonunu geliştirir. Diyabet hastalarının tercih etmesi gereken bir sebzedir. Cinsel fonksiyonları geliştirir. Mükemmel bir folik asit kaynağıdır. Folik asit ihtiyacının büyük kısmını karşılar. Kalp ve damar hastalıklarının gelişme riskini azaltır. Obezite riskini azaltıcı etkisi vardır. İçeriğinde büyük oranda su ve lif barındırır. Kabızlık problemi yaşayanlar bu etkisinden dolayı beslenme listelerine ekleyebilir. Sindirimi son derece kolaydır. Sindirim sisteminin fonksiyonel ve aktif çalışmasını sağlar. Hazımsızlığı giderir. Beyin sağlığını korur. Kemik erimesini öneler. Kansere karşı vücudu korur. Karnabahar sağlık için faydalı bir sebze olsa da aşırı tüketildiğinde özellikle böbrek hastalarında risk yaratabilir. Gut hastaları da aşırı karnabahar tüketmekten kaçınmalıdır.

Karnabahar kızartması için yumurta, süt, un, tuz ve damak tadına uygun baharatlar kullanılarak kızartma sosu hazırlanır. Öbek karnabahar çiçeklerine ayrılıp bol suyla yıkandıktan sonra çok yumuşatmamak kaydıyla haşlanır. Haşlanan karnabaharın suyu iyice süzülüp hazırlanan sosa bulanır. Kızartmak için derin tencerede bol yağ kızdırılıp sosa bulanan karnabaharlar kızgın yağda arkalı önlü kızartılır. Kızartma sosu için süt ve maden suyu yarı yarıya ölçülerle kullanılabilir. 

Karnabahar kızartması üzerine sarımsaklı sos dökülerek servis edilir. Garnitür olarak servis edilebileceği gibi ana yemek olarak da tercihe dilebilir. 1 porsiyon üzerine sarımsaklı yoğurt dökülmüş karnabahar kızartması 100 kalori içerir.
Biber Kızartması
Ekmek Kızartması
Havuç Kızartması
Kabak Kızartması
Karnabahar Kızartması
Mantar Kızartması
Patates Kızartması
Patlıcan Kızartması
Peynir Kızarması
Sosis Kızartması
Tavuk Kızartma





Karnabahar Kızartması
Karnabahar Kızartması
Fırında Patates
Hamur Kızartması
Hamur Kızartması
Patates Kızartması

 

Hamarat, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ekim - 2018