Hamarat Giriş | Üye Ol
Bugün Ne Pişirsem? Ramazan Menüleri Tarif Gönder Hamaratlar Forum
En yeni videoları kaçırmamak için YouTube ve Facebook kanalımıza abone olun → Buton 6

Arap Pilavı

Arap pilavı, adından da belli olduğu gibi aslen Arap mutfağına ait bir pilav türüdür. Özellikle Lübnan mutfağında sıkça yer verilen pilav tarifi Hatay mutfağında da hatırı sayılır şekilde yer bulmuştur. Pilav içinde bol baharat kullanılır. İran pirinci olarak da bilinen Yasemin pirinciyle yapılır. Arap pilavı ya da sade bir pirinç pilavı için her zaman ufak püf noktalara dikkat edilmelidir. Bu şekilde hazırlandığında başarılı bir pilav elde edilebilir. Pirinç pilavı yapmak aslında çok kolay gibi görünür. Ancak sonuç her zaman tane tane dökülen bir pilav değil lapalaşmış bir pilav olabilir. 

Kullanılan pirincin kalitesi, pirinç ve su oranı, kullanılan yağ, pişirilen tava lezzet için önemlidir. Kullanılan her pirincin tadı farklı olabileceği gibi kullanılacak su miktarı da pirinçten pirince değişebilir. Yanılma riskini azaltmak için her zaman kullanılan pirinç markası tercih edilebilir. Özellikle özel günlerde her zaman kullanılan pirinç tercih edilmelidir. Bu sayede misafirlere tane tane dökülen bir pilav servis edilebilir. Pirincin yeni ürün olması gerekir. Eski ürün pirinçler yıkarken bile kırılabilirken pişerken birbirine yapışabilir. Buda pilavı hem görünüşünü hem de tadını olumsuz etkiler. Pilava başlamadan önce pirincin ayıklanması ve nişastası gidene kadar bol suyla yıkanması gerekir. Tereyağı kullanılarak hazırlanan pilavların lezzeti tartışılmazdır. Ancak tereyağı sevmeyenler ya da fazla tüketmek istemeyenler sıvıyağ ya da margarin de kullanabilir. Kavurma işlemi en kısık ocakta yapılmalı ve karıştırırken pirincin kırılmamasına özen gösterilmelidir. Suyunu verdikten sonra ocak en kısık ayara alınıp ağır ağır suyunu çekmesi beklenmelidir. Pişen pilavın en az 15 dakika demlenmesi önemlidir.

Arap pilavı için yasemin marka pirinç, kuru soğan, sıvıyağ, domates, havuç, kırmızı biber, sarımsak, safran, zencefil, sivri biber, tarçın, karabiber, karanfil, kakule, kimyon ve tuz kullanılır. Tavuğu için ise, tüm tavuk, salça, sıvıyağ, limon suyu, karanfil, sarımsak, kakule ve tuz kullanmak yeterlidir.

Arap pilavı tavuklu yapılabileceği gibi tercihe göre etle de yapılabilir. Aktarlardan arap pilavı için baharat bulmak mümkündür. Damak tadına göre pilav pişmeye yakın içine kuru üzüm eklenebilir. 
Acem Pilavı
Arap Pilavı
Arpa Şehriye Pilavı
Bademli Pilav
Bezelyeli Pilav
Buhara Pilavı
Bulgur Pilavı
Domatesli Pilav
Enginarlı Pilav
Erişte Pilavı
Etli Pilav
Firik Pilavı
Garnitürlü Pilav
Havuçlu Pilav
Kestaneli Pilav
Mantarlı Pilav
Mercimekli Pilav
Meyhane Pilavı
Nohutlu Pilav
Özbek Pilavı
Patlıcanlı Pilav
Perde Pilavı
Pirinç Pilavı
Safranlı Pilav
Sebzeli Pilav
Şehriye Pilavı
Tavuklu Pilav
Üzümlü Pilav





Bulgur Pilavı
Bulgur Pilavı
Pilav Tarifi
Pirinç Pilavı
Pirinç Pilavı
Meyhane Pilavı

 

Hamarat, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ekim - 2018