Hamarat Giriş | Üye Ol
Bugün Ne Pişirsem? Ramazan Menüleri Tarif Gönder Hamaratlar Forum
En yeni videoları kaçırmamak için YouTube ve Facebook kanalımıza abone olun → Buton 33
Sarımsak Turşusu
Sarımsak turşusu, baş vermiş ancak sapları yeşil olan sarımsaklarla kurulur. Bu nedenle sarımsak has...
20 dk. 12 Kcal 4,5 Puan
Kuru Sarımsak Turşusu
Kuru sarımsak turşusu, hem lezzetli, hem de faydalı bir turşudur. Mutfak kültürümüzde turşuların yer...
20 dk. 12 Kcal 4,5 Puan
Elma Sirkeli Sarımsak Turşusu
Elma sirkeli sarımsak turşusu, genelde zayıflamak isteyenler tarafından tercih edilen bir turşu türü...
10 dk. 150 Kcal 4,5 Puan
Taze Sarımsak Turşusu
Taze sarımsak turşusu, yapmak için sarımsak hasadının başladığı zamanı beklemeniz gerekir. Yeni hasa...
20 dk. 12 Kcal 4,5 Puan

Sarımsak Turşusu

Sarımsak turşusu, mutfaklarda sık yer verilen, birçok yemek tarifinde kullanıldığı gibi tek başına da kullanılan sarımsak, turşunun vazgeçilmez malzemesidir. Kış hazırlığı için yapılan turşu tariflerinin hemen hepsinin içinde sarımsak kullanılır. Ayrıca sarımsak ile tek başına turşu da kurulabilir. Bilinen en doğal antibiyotiklerdendir. Sarımsak keskin bir kokuya sahip olduğu için çoğu kişi tek başına yemekten çekinebilir. Yemek içinde kullanımından hoşlanmayanlar için sarımsak turşusu iyi bir alternatiftir. Sarımsak turşusu lezzetli ve sağlıklı bir besin kaynağıdır. Sağlık için faydalarından sarımsak turşusu sayesinde yararlanılabilir.

Sarımsak bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Vücudu mikroplara karşı koruyucu etki sağlar. Kanda kolesterolün dengede kalmasına yardımcı olur. Hipertansiyona karşı iyi gelir. Şeker hastaları için faydalı bir bitkidir. Kanser dahil vücudu birçok hastalığa karşı korur. Ciltteki açık yaraların hızla kapanmasına yardımcı olur. Cinsel gücü arttırır. Midede oluşan gaz problemini giderir. İştah açıcı özelliğinin yanı sıra kilo vermeye de yardımcı olur. Beden ve zihin  sağlığı için faydalıdır. Halsizlik için ideal bir besin kaynağıdır. Saç sağlığı için kullanılabilir. Bağırsakların aktif bir şekilde çalıştırır. Kalp ve damar sağlığına karşı iyi gelir. Nezle, grip gibi soğuk algınlığına bağlı gelişen hastalıkların tedavisinde alternatif olarak kullanılabilir. Kalp krizi riskini azaltır. Haricen kullanıldığında mantar hastalığına iyi gelir. Selenyum içeriği oldukça yüksektir. Boğaz ağrısı, kulak ağrısına karşı iyi gelir. 

Beslenme uzmanları aslında sarımsağın faydaları için çiğ tüketimi önermektedir. Çiğ tüketimi zor olan bir besin kaynağı olduğu için yapılan yemeğin içine son anda eklenip çok pişmesine izin vermeden de tüketilebilir. Eğer pişirilerek tüketilirse sarımsak sülfür içeriğini kaybedeceğinden bu etkisinde yararlanılamaz. 

Sarımsak turşusu için sarımsaklar derin bir kabın içine alınıp üzerine su eklenip bekletilir. Eklenen su sarımsakların kolay soyulmasını sağlar. Kabukları yumuşadıktan sonra soyulur. Sarımsaklar kavanoza  atılır. Tercihe göre kereviz yaprağı, havuç gibi sebzeler eklenebilir. Diğer turşu tariflerinde olduğu gibi sirke, tuz ve suyu ayrı bir yerde karıştırılıp kavanoza eklenir. Kavanoz sıkıca kapatılarak tezgaha ters çevrilir. Bu şekilde birkaç saat bekletildikten sonra serin bir yerde 20 gün boyunca saklanır. Daha sonra tadına bakılıp tüketilebilir.

20 gram ağırlığında sarımsak günlük ihtiyaç duyulan B6 vitamini ihtiyacının %11'ini, manganez ihtiyacının %15'ini, selenyum ihtiyacının %3,6'sını, fosfor ihtiyacının %2,7'sini, bakır ihtiyacının %2,5'ini, kalsiyum ihtiyacının %3,2'sini karşılar.
Acur Turşusu
Biber Turşusu
Domates Turşusu
Fasulye Turşusu
Karışık Turşu
Karnabahar Turşusu
Kelek Turşusu
Kırmızı Lahana Turşusu
Kornişon Turşu
Lahana Turşusu
Pancar Turşusu
Patlıcan Turşusu
Pezik Turşusu
Salatalık Turşusu
Sarımsak Turşusu
Yağlı Turşu





Lahana Turşusu
Kırmızı Lahana Turşusu
Mor Lahana Turşusu
Pancar Turşusu
Turşu
Kırmızı Biber Turşusu

 

Hamarat, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ekim - 2018