Hamarat Giriş | Üye Ol
Bugün Ne Pişirsem? Ramazan Menüleri Tarif Gönder Hamaratlar Forum
En yeni videoları kaçırmamak için YouTube ve Facebook kanalımıza abone olun → Buton 33
Salatalık Turşusu
Salatalık turşusu yaz aylarında körpe salatalıklarla hazırlanan enfes bir turşu çeşididir. Turşular ...
25 dk. 7 Kcal 4,5 Puan
Sirkeli Salatalık Turşusu Tarifi
Sirkeli salatalık turşusu, turşu dendiği zaman akla çıtır çıtır, ufak ufak salatalıklar gelir. Sirke...
30 dk. 7 Kcal 4,5 Puan
Kornişon Salatalık Turşusu
Kornişon salatalık turşusu, kurmak istiyorsanız akşamdan hazırlığınıza başlamalısınız. Turşunun bula...
20 dk. 12 Kcal 4,5 Puan
Domates Soslu Salatalık Turşusu
Domates soslu salatalık turşusu, kurduğunuzda keyifle yiyeceksiniz. Domates sosuyla genellikle biber...
20 dk. 12 Kcal 4,5 Puan
Küçük Salatalık Turşusu
Küçük salatalık turşusu kış aylarının vazgeçilmezi olan turşu çeşitleri arasında yer alan küçük sala...
30 dk. 7 Kcal 4,5 Puan
Limonlu Salatalık Turşusu
Limonlu salatalık turşusu, sirke tadını sevmeyenler için ideal bir seçimdir. Genellikle turşuları si...
20 dk. 12 Kcal 4,5 Puan
Salatalık Turşusu Kavurması
Salatalık turşusu kavurması, beğeneceğiniz tarifler arasındadır. Özellikle Karadeniz mutfağında turş...
30 dk. 12 Kcal 4,5 Puan

Salatalık Turşusu

Salatalık turşusu, turşu denildiğine akla gelen ilk sebzelerden biri salatalıktır. Turşu önemli bir probiyotiktir. Özellikle bağırsak ve sindirim sistemi için son derece faydalıdır. Salatalık turşusu yapımından bazı noktalara dikkat edilirse kıtır kıtır turşu elde edilebilir.

Salatalık turşusu içim kullanılacak salatalıkların birkaç yerinden delinmesi turşunun daha çabuk olmasını sağlar. Eğer turşuya fazla tuz eklenirse turşunun sonradan suyu kontrol edilip seyreltilebilir. Bu şekilde fazla tuz alınır. Turşuya sonradan su eklenirse turşunun artık soğuk bir yerde saklanması gerekir. Bunun içinde en iyi ortam buzdolabıdır. 

Salatalık turşusu için kullanılacak en ideal kap cam olandır. Bu şekilde turşu daha sağlıklı olur. Turşunun çabuk olması için kavanoz dibine bir avuç kadar nohut atılabilir. Ayrıca kişniş tohumu, defne yaprağı, üzüm yaprağı ve maydanoz gibi ekstra malzemeler salatalık turşusunun lezzetini arttırabilir. Turşu kurulduktan kısa bir süre sonra üzerinde beyaz bir tabaka oluşup suyu bulanıklaşabilir. Bu durumu önlemek için turşu suyu için mutlaka içme suyu kullanılmalıdır. Ya da çeşme suyu kaynatılıp soğutulduktan sonra kullanılmalıdır. Eğer içme suyu ya da kaynatılmış su kullanılmasına rağmen turşu suyu bulanmış ve beyaz tabaka oluşmuşsa turşu hava alıyor demektir. Turşu olduktan sonra elle çıkartılırsa yine suyu bulanıklaşabilir. Çıkarmak için maşa kullanılabilir.

A, C, E ve K vitaminleri bakımından zengin içeriğe sahip olan salatalık, magnezyum, fosfor, çinko, kalsiyum, demir, sodyum, niasin, folat ve diyet lifleri bakımından zengin içeriğe sahiptir. Güneş yanıkları dahil cilt problemlerine karşı iyi gelir. Kabızlığı giderir, sindirim sistemi için faydalıdır, anti kanser etkisi vardır. Ağız kokusuna karşı kullanılabilir. Kan basıncını düzenler. Kemik sağlığını korur, dişeti sorunlarına karşı iyi gelir. Etkili bir antioksidandır. Metabolizmayı hızlandırır. Alzheimer gibi sinir sistemi hastalıklarına karşı faydalı bir besin kaynağıdır. 

1 tane salatalık turşusu 7 kalori kadardır. Kalori bakımından oldukça düşük olan turşu diyet yapanlar tarafından da rahatlıkla tüketilebilir. Yine bir salatalık turşusu içinde 0,02 gr protein, 1,91 gr karbonhidrat, 0,88 gr şeker, 0,02 gr yağ, 2 mg potasyum, 56 mg sodyum, 0,1 gr fiber içerir.


Acur Turşusu
Biber Turşusu
Domates Turşusu
Fasulye Turşusu
Karışık Turşu
Karnabahar Turşusu
Kelek Turşusu
Kırmızı Lahana Turşusu
Kornişon Turşu
Lahana Turşusu
Pancar Turşusu
Patlıcan Turşusu
Pezik Turşusu
Salatalık Turşusu
Sarımsak Turşusu
Yağlı Turşu





Lahana Turşusu
Kırmızı Lahana Turşusu
Mor Lahana Turşusu
Pancar Turşusu
Turşu
Kırmızı Biber Turşusu

 

Hamarat, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ekim - 2018