Hamarat Giriş | Üye Ol
Bugün Ne Pişirsem? Ramazan Menüleri Tarif Gönder Hamaratlar Forum
En yeni videoları kaçırmamak için YouTube ve Facebook kanalımıza abone olun → Buton 21
Fırında Balık
Fırında balık, pişirmek en sağlıklı pişirme yöntemlerinden biridir. Balığı fırında buğulama yapmak, ...
40 dk. 152 Kcal 4,5 Puan
Fırında Balık Buğulama
Fırında balık buğulama, çeşitli balıklarla yapılabilir. Balığın en sağlıklı pişirme yöntemlerinden o...
55 dk. 305 Kcal 4,5 Puan
Fırında Balık Çupra
Fırında balık çupra, balık seven kişilerin hayır diyemeyeceği tarifler arasındadır. Özellikle son yı...
45 dk. 123 Kcal 4,5 Puan
Fırında Balık Kızartma
Fırında balık kızartma, yapmak için genellikle küçük balıkları tercih edin. Bu şekilde küçük balıkla...
40 dk. 176 Kcal 4,5 Puan
Fırında Balık Fileto
Fırında balık fileto, yapmak için büyük balık türlerini tercih etmelisiniz. Bu tarif için en uygun o...
45 dk. 123 Kcal 4,5 Puan
Fırında Balık Köftesi
Fırında balık köftesi, yapmak için beyaz etli ve yağlı balıkları tercih etmelisiniz. Özellikle levre...
45 dk. 142 Kcal 4,5 Puan

Fırında Balık

Fırında balık, balık etinin tüketiminin vücuda birçok alanda faydaları bulunmaktadır. Bu nedenle balığın küçük büyük herkes tarafından düzenli olarak tüketilmesi uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir. Balığın en önemli faydalarından biri kalbi korumasıdır. Bunun yanı sıra bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, beyin fonksiyonlarını geliştirir. Saç ve cilt sağlığı için önemli bir besin maddesidir. İçeriğinde barındırdığı omega-3 yağ asitleri saçları ve cildi hastalıklara karşı korur. Özellikle sedef hastalığına yakalanma riskini azaltır. Vitamin ve mineraller tarafından zengin olan balık zihin sağlığını koruyarak hafıza kaybı, unutkanlık gibi hastalıkların yaşanma riskini azaltır. Bu tür hastalıklardan korunmak için haftada en az 2 defa tüketilmesi gerekir.

Kalp hastalıklarına karşı koruyucu özelliği olan balığı düzenli tüketenlerde kalp hastalıklarına yakalanma oranı % 50 azalır. İçeriğindeki omega-3 yağ asitleri kanda yağ seviyesinin dengelenmesini sağlar. Dolayısıyla kalp krizi riski ciddi oranda azalır.

Balık ciddi anlamda fosfor ve A vitamini içerir. Bu vitamin ve mineral göz sağlığını korur. Göz hastalıklarından korunmak için düzenli tüketilmesi gereken bir besindir. Hamilelik döneminde de hem anne hem de bebek için tüketimi uzmanlar tarafından önerilmektedir. Kemik erimesini önleyen balık çocukların gelişimi içinde oldukça faydalıdır. Balığı düzenli tüketen çocuklar daha sağlıklı gelişim gösterirler. Balık protein bakımından oldukça zengindir, kolesterolün dengelenmesini sağlar, ritim bozukluğunu önler, zayıflamak isteyenler için ideal bir besin kaynağıdır. Balığı düzenli tüketenlerde kansere yakalanma riski azalır, yüksek tansiyona karşı iyi gelir.

Fırında balık hazırlamak için farklı balık çeşitleri kullanılarak, yukarıda sayılan tüm faydalardan yararlanılabilir. Uskumru, palamut, hamsi, çipura, sardalya, barbun, levrek, somon, dilbalığı, alabalık gibi pek çok çeşitte balık fırında hazırlanabilir.

Fırında balık, 100 gramında 188 kalori içerir. Kalori değeri kullanılan sos ve sebzelere göre değişiklik gösterebilir. 24,37 gr protein, 0,41 gr karbonhidrat, 0,09 gr şeker, 9,16 gr yağ, 2,349 gr doymuş yağ, 3,145 gr tekli doymamış yağ, 2,944 gr çoklu doymamış yağ, 69 mg kolesterol, 0 gr fiber, 364 mg sodyum ve 532 mg potasyum içerir.

Fırında balık hazırlarken farklı sos be sebzeler kullanılabilir. Levrek için tahinli sos özellikle Mısır mutfağında sıkça kullanılmaktadır. Balık tahinli piştiği halde fırında ızgara yöntemiyle piştiği için kalori açısından da hafif nitelendirilebilir. 




 


Alabalık
Barbunya
Buğulama Balık
Çinekop
Çipura
Dil Balığı
Fırında Balık
Hamsi
Havyar
Izgarada Balık
İskorpit
İstavrit
Karides
Kırlangıç
Lakerda
Levrek
Lüfer
Mezgit
Palamut
Sardalya
Sazan
Somon
Soslu Balık
Tavada Balık
Ton Balığı
Uskumru





Karides
Uskumru
Palamut
Sazan
Havyar
Ton Balığı

 

Hamarat, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ekim - 2018