Hamarat Giriş | Üye Ol
Bugün Ne Pişirsem? Ramazan Menüleri Tarif Gönder Hamaratlar Forum
En yeni videoları kaçırmamak için YouTube ve Facebook kanalımıza abone olun → Buton 32
Erik Reçeli
Erik reçeli, yaz mevsiminin sevilen bir meyvesi olan erik çeşitleri ile yapılabilir. Ömrü kısa süren...
55 dk. 24 Kcal 4,5 Puan
Kırmızı Erik Reçeli
Kırmızı erik reçeli, reçelde beğeneceğiniz lezzeti yakalayacak kadar güzel olur. Kırmızı eriğin tadı...
55 dk. 24 Kcal 4,5 Puan
Yeşil Erik Reçeli
Yeşil erik reçeli, yazın habercisi sayılan yeşil eriklerle hazırlayacağınız bir tariftir. Cilde iyi ...
55 dk. 125 Kcal 4,5 Puan
Siyah Erik Reçeli
Siyah erik reçeli, kendine has lezzetiyle reçel sevenlerin gözdesi bir tariftir. C ve A vitamini içe...
55 dk. 24 Kcal 4,5 Puan
Anjelik Erik Reçeli
Anjelik erik reçeli, kahvaltılarınıza renk katacak reçel tariflerinden biridir. Anjelik erik gerek r...
45 dk. 24 Kcal 4,5 Puan

Erik Reçeli

Erik reçeli, kahvaltıları rengarenk görüntüleriyle süsleyen reçel tariflerinden biridir. Reçel yaparken en iyi sonucu almak için bazı püf noktalara dikkat etmek gerekir. Belki ilk denemede istenilen kıvam tutturulamasa da daha sonraki denemelerde en iyi sonuçlar alınabilir. Reçel yaparken kullanılacak meyvenin çok iyi seçilmesi gerekir. Mevsiminde taze olarak seçilen meyvelerle yapılan reçeller daha kıvamlı ve güzel olur. Meyvenin olgun, çürüksüz olması gerekir. Kullanılacak meyvenin çekirdeği alındıktan sonra şekere ıslatılması gerekir. Ancak bazı meyvelerle yapılan reçeller direkt kaynatılan şerbete eklenir. Şerbet için kullanılacak suyun mutlaka hazır içme suyu olması gerekir. Eğer direkt çeşme suyu kullanılırsa reçelin lezzetini olumsuz etkiler. Reçel yaparken pişirilen meyvenin uzun süre saklanabilmesi ve lezzetini arttırması için limon ya da limon tuzu kullanılmalıdır. Bu sayede reçel şekerlenmeden uzun süre muhafaza edilebilir.

Erik reçeli ya da farklı sebze ve meyve kullanılarak hazırlanan reçellerde lezzeti arttırmak için kabuk tarçın, karanfil, yasemin yaprakları kullanılabilir. Bu tür malzemeler reçel kaynarken içine dahil edilip birkaç taşım kaynatıldıktan sonra alınmalıdır. Reçel yaparken şeker ölçüsü de oldukça önemlidir. Kullanılan meyvenin tatlılık oranına göre şeker ayarlanmalıdır. Eğer şeker az eklenirse reçel çok cıvık olur, ölçüsü fazla tutulursa da çok koyu kıvamda olur. Tatlı meyvelerde bire bir ölçü, ekşi meyvelerde ise bir kilo meyveye bir buçuk kilo şeker kullanılması yeterli olur. 

Erik reçeli pişirildikten sonra sıcağı sıcağına cam kavanozlara paylaştırılmalı ve serin, güneş almayan bir yerde muhafaza edilmelidir. Eğer hava alırsa üzeri pamuklanabilir. Kavanoza alınan reçel mutfak tezgahına ters çevrilip soğuyana kadar bekletildikten sonra kaldırılmalıdır. 

1 kavanoz erik reçeli yapmak için 1 kilo erik kullanmak yeterli olur. 1 kilo eriğe beş su bardağı toz şeker kullanılır. Toz şeker miktarı damak tadına göre azaltılıp arttırılabilir. Kaynayan reçelin üzerinde biriken köpükler bir kaşık yardımıyla temizlenmelidir. Reçelin olup olmadığını anlamak için kaynayan reçelden bir tabağa bir kaşık alınıp bekletilir. Eğer reçel dağılmıyorsa olmuş demektir. 
Armut Reçeli
Ayva Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Ceviz Reçeli
Çilek Reçeli
Domates Reçeli
Elma Reçeli
Erik Reçeli
Gül Reçeli
Havuç Reçeli
İncir Reçeli
Kabak Reçeli
Karpuz Reçeli
Kayısı Reçeli
Kızılcık Reçeli
Kozalak Reçeli
Limon Reçeli
Mürdüm Eriği Reçeli
Nar Reçeli
Patlıcan Reçeli
Portakal Reçeli
Süt Reçeli
Şeftali Reçeli
Turunç Reçeli
Üzüm Reçeli
Vişne Reçeli





Ayva Reçeli
İncir Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli
Çilek Reçeli
Kayısı Reçeli

 

Hamarat, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ekim - 2018