Hamarat Giriş | Üye Ol
Bugün Ne Pişirsem? Ramazan Menüleri Tarif Gönder Hamaratlar Forum
En yeni videoları kaçırmamak için YouTube ve Facebook kanalımıza abone olun → Buton 32
Üzüm Reçeli
Üzüm reçeli, özellikle sonbaharın en son sulu sulu üzümleriyle yurdumuzun her köşesinde hazırlanıp b...
65 dk. 125 Kcal 4,5 Puan
Kuru Üzüm Reçeli
Kuru üzüm reçeli, kış aylarında reçel yapmak isteyenlerin imdadına yetişiyor. Kuru üzüm hemen her mu...
55 dk. 125 Kcal 4,5 Puan
Çekirdekli Siyah Üzüm Reçeli Tarifi
Çekirdekli siyah üzüm reçeli tarifi, sizlere şifa dağıtacaktır. Çekirdekli siyah üzüm antioksidan ka...
65 dk. 24 Kcal 4,5 Puan

Üzüm Reçeli

Üzüm reçeli, dünya genelinde tüketimi yapılan otantik bir tada sahip meyvelerden biri olan üzüm birçok yolla tüketilmektedir. Ilıman iklimleri seven, tat ve kokusu ile gönülleri çalan bir meyvedir. Bilindik üç çeşit üzüm vardır. Üzüm reçeli bu üzümlerden herhangi biriyle yapılabilir. Ufak yapılı bir meyve olmasına rağmen sağlık adına inanılmaz faydalıdır. Yeme ve içme haricinde kozmetik ürünlerde de sıkça kullanılmaktadır. Mükemmel bir enerji kaynağıdır. Protein ve lif bakımından zengindir. C, E, K vitaminlerinin yanı sıra demir, magnezyum, bakır, kalsiyum, çinko, manganez bakımından da zengindir.

Vitamin ve mineral içeriği zengin olan üzüm, migrene karşı iyi gelir. Üzüm suyu tüketerek migrene karşı çare olabilir. Alzheimer hastalığına karşı faydalıdır. Beyin sağlığını koruyarak, beyin fonksiyonlarını düzenler. Hazımsızlığı giderir. Hazımsızlığa yol açan etkenleri ortadan kaldırır. Meme kanserine karşı koruyucu etkisi bulunmaktadır. Göz sağlığını korur. Görme yeteneğini arttırır. Kolesterole karşı iyi gelir. Böbrek sorunlarını giderir. Astıma karşı iyi gelir. Mikrop kırıcı etkisi bulunmaktadır. Kabızlığı önleyici etkisi vardır. Cilt sağlığını destekler. Cildi yumuşatır, güneş yanıklarına karşı faydalıdır. Güneş yanığı sebebiyle ortaya çıkan kızarıklıkları azaltarak, hücrelere verdiği zararın onarılmasını sağlar. Saç sağlığı içinde oldukça faydalıdır. Mantar hastalıklarına karşı faydalıdır. Antioksidan etkisi sayesinde enfeksiyon ve bakterileri giderir. 

Üzüm reçeli için çekirdeksiz üzüm tercih edilmelidir. Bu sayede reçel daha lezzetli olacaktır. Kullanılan üzümün büyüklüğüne göre reçel içinde tek parça ya da ikiye eksilerek kullanılabilir. Üzüm bol su içinde yıkandıktan sonra sapları ayıklanır. Tencereye alınıp üzerine toz şeker eklenir. Suyunu salması için tencerenin kapağı kapatılarak birkaç saat bekletilir. Suyunu saldıktan sonra ocağa alınıp gerekirse bir miktar su eklenerek kaynatılır. Üzerine çıkan köpükler bir süzgeç yardımıyla alınır. Ocağın altı kısılarak yarım saat kaynatılır. Kıvamı kontrol edilip ocaktan alınır. Cam kavanozlara paylaştırılıp kapakları kapatılarak serin bir yerde muhafaza edilir.

Üzüm reçeli kalori bakımından oldukça zengindir. Bu nedenle diyetlerde fazla tüketimi önerilmemektedir. Diyabeti olan kişiler de dikkatli tüketmelidir. 10 gram üzüm reçeli 27 kalori içerir. 6,62 gr karbonhidrat, 0,01 gr yağ, 0,11 gr lif, 7,50 mg potasyum, 1,20 mg kalsiyum ve 0,04 mg demir içerir.

Armut Reçeli
Ayva Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Ceviz Reçeli
Çilek Reçeli
Domates Reçeli
Elma Reçeli
Erik Reçeli
Gül Reçeli
Havuç Reçeli
İncir Reçeli
Kabak Reçeli
Karpuz Reçeli
Kayısı Reçeli
Kızılcık Reçeli
Kozalak Reçeli
Limon Reçeli
Mürdüm Eriği Reçeli
Nar Reçeli
Patlıcan Reçeli
Portakal Reçeli
Süt Reçeli
Şeftali Reçeli
Turunç Reçeli
Üzüm Reçeli
Vişne Reçeli





Ayva Reçeli
İncir Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli
Çilek Reçeli
Kayısı Reçeli

 

Hamarat, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ekim - 2018