Hamarat Giriş | Üye Ol
Bugün Ne Pişirsem? Ramazan Menüleri Tarif Gönder Hamaratlar Forum
En yeni videoları kaçırmamak için YouTube ve Facebook kanalımıza abone olun → Buton 23
Pazı Sarması
Pazı sarması, yabanpancarı, yabancı ıspanak isimleriyle de bilinen pazı, kır, bağ ve bahçelerde yeti...
60 dk. 66 Kcal 4,5 Puan
Etli Pazı Sarması
Etli pazı sarması, yaprak sarmadan sıkılan ve farklı tatlar arayanlar için oldukça ideal bir sarma ç...
60 dk. 238 Kcal 4,5 Puan
Zeytinyağlı Pazı Sarması
Zeytinyağlı pazı sarması, genellikle soğuk olarak tüketilir. İster tek başına bir öğlen yemeği ola...
60 dk. 180 Kcal 4,5 Puan
Kıymalı Pazı Sarması
Kıymalı pazı sarması, oldukça lezzetli bir sarmadır. Pazının kendine ait o mayhoş tadı sarmaya ayr...
60 dk. 176 Kcal 4,5 Puan
Bulgurlu Pazı Sarması
Bulgurlu pazı sarması, hazırlaması oldukça kolay sarmalardan bir tanesidir. Pirinç ile hazırlamaya...
60 dk. 164 Kcal 4,5 Puan

Pazı Sarması

Pazı sarması, besin değeri bakımından ıspanağa benzeyen pazı, sağlık açısından inanılmaz faydalıdır. Sarma yapımında lahana ya da asma yaprağı kadar tercih edilmeyen pazı birçok hastalığın tedavisinde alternatif olarak kullanılmaktadır. A, C ve K vitaminleri haricinde kalsiyum, magnezyum, demir ve E vitamini bakımından da zengin içeriğe sahiptir.

1 adet pazı sarması, 54 kalori içerir. 4,16 gr karbonhidrat, 0,66 gr protein, 0,82 gr şeker, 4,07 gr yağ, 0i484 gr çoklu doymamış yağ, 2,877 gr tekli doymamış yağ, 0,568 gr doymuş yağ, 0 mg kolesterol, 47 mg potasyum, 48 mg sodyum ve 0,9 gr fiber içerir. Kalorisi düşük olduğunda uzmanlar tarafından diyet listelerinde önerilen bir sebzedir.

Pazı, vücudu diyabete karşı korur. Ayrıca diyabet hastaları ve riski taşıyanlar pazıyı gönül rahatlığıyla tüketebilir. Pazı, kan şekeri seviyesini düzenler. Kemiklerin güçlenmesini sağlar. Kemik sağlığını koruyan faydalı bir sebzedir. Kanserle mücadele etmek için bolca tüketilmelidir. Antikanser özelliği bulunmaktadır. Özellikle kolon kanserine karşı koruma sağlar. Basur hastalığına karşı şifa arayan kişiler mutlaka pazı kullanmalıdır. Pazı lapa şeklinde hazırlanarak kullanıldığında basura karşı oldukça faydalı olur. Göz sağlığını korur. Pazı ıspanak gibi yemek şeklinde, salatalarda ya da sarma şeklinde hazırlanarak tüketilebilir.

Pazı sarması tıpkı lahanada olduğu gibi sonbahar ve kış aylarında sofralarda yer bulur. Pazı sarması hazırlanırken en önemli püf nokta sarılacak yaprağın boyutu ve zedelenmemiş olmasıdır. Bir demet pazı alınsa da açıldığında yaprakları farklı boylarda çıkabilir. Asma yaprağına göre yaprakları daha iri ve damarlı olur. Hafif ekşi bir tadı vardır. Yapraklarda delik ya da yırtık varsa bu yapraklar kullanılmamalıdır. İç harcı için bulgur pirinçten daha fazla tercih edilir. Kıymalı ya da zeytinyağlı harç hazırlanıp sarılabilir. Pazı hassas bir sebze olduğu için haşlama suyunda çok kısa süre tutulmalıdır. Eğer taze bir pazıysa birkaç saniye haşlamak yeterli olur. Sıcak sudan aldıktan sonra soğuk su içinde şoklanmalıdır. Sarma işleminde iri yapraklar lahanada olduğu gibi ikiye ya da üçe bölünerek sarılabilir.

Pazı sarması, yaprak sarması gibi sarılabileceği gibi muska şeklinde de sarılabilir. Pişirme süresi kontrollü yapılmalıdır. Üzeri için sos hazırlanıp, azar azar sıcak su verilerek kısık ateşte pişirilmelidir. Genelde üzerine ılıdıktan sonra sarımsaklı yoğurt dökülerek servis edilir.
Beyti Sarma
Kara Lahana Sarması
Lahana Sarması
Patlıcan Sarma
Pazı Sarması
Tavuk Sarma
Yaprak Sarması
Zeytinyağlı Sarma





Sarma
Yaprak Sarma
Lahana Sarması
Zeytinyağlı Sarma
Zeytinyağlı Yaprak Sarma
Pazı Sarması

 

Hamarat, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ekim - 2018