Hamarat Giriş | Üye Ol
Bugün Ne Pişirsem? Ramazan Menüleri Tarif Gönder Hamaratlar Forum
En yeni videoları kaçırmamak için YouTube ve Facebook kanalımıza abone olun → Buton 32
Nar Reçeli
Nar reçeli, hafif ekşimsi lezzetiyle vişne reçelini sevenlere önereceğimiz bir tariftir. Kahvaltı so...
50 dk. 24 Kcal 4,5 Puan
Enginar Reçeli
Enginar reçeli, en az kayısı, çilek vişne reçeli kadar lezzetli bir reçel tarifidir. Enginar reçel t...
50 dk. 242 Kcal 5 Puan

Nar Reçeli

Nar reçeli, kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi, rengarenk reçeller evde yapıldığında tadına doyum olmaz. Yazın erik, çilek, böğürtlen, kışın ayva, portakal, nar gibi kış meyvelerinden rengarenk reçeller hazırlanıp sofralar süslenebilir. Nar reçeli çok yaygın olmasa da denemeye değer bir reçel tarifidir. Nar ekşimsi bir tada sahip olduğu için reçel yapımında kullanılan şekerin biraz fazla olması gerekir. Örneğin 2 su bardağı ayıklanmış nar kullanılıyorsa 3,5 su bardağı toz şeker kullanılması gerekir. Reçel için nar ortadan kesilerek taneleri ayıklanır. 2 su bardağı kadar ayırdıktan sonra kalan kısmı süzgeçten geçirilip suyu çıkarılır. Toz şeker ve nar suyu uygun bir tencereye alınıp kaynatılır. Şeker eriyene kadar devamlı karıştırılır. Altı kısılarak köpüğünü önlemek ve renginin parlak olması için bu aşamada bir şeker kaşığı kadar tereyağı eklenir. Kıvam alana kadar kaynadıktan sonra ayıklanan nar taneleri eklenip 20 dakika daha kaynatılarak ocaktan alınır.

Nar çok fazla tüketilen bir meyve olmadığı için faydaları hakkında pek fazla şey bilinmez. Ancak sağlık için faydaları oldukça fazladır. B1, B2 vitaminleri, C vitamini bakımından oldukça zengindir. 1 su bardağı kadar nar suyu günlük gerekli olan C vitamini ihtiyacının hemen hemen yarısını karşılar. Günlük düzenli tüketildiği takdirde yorgunluğu gidererek enerji sağlar. Kalp ve damar hastalıklarına karşı iyi gelir. Kalp ve damarlardaki zararlı maddeleri yok eder, mikropları öldürür. Gribal enfeksiyona karşı iyi gelir. Bakteri kaynaklı gelişen enfeksiyon hastalıklarında faydalı bir meyvedir. Kışın salgın şeklinde gelişen gribal enfeksiyon için C vitamini deposu olan nardan faydalanılabilir. Mide sağlığı için faydalıdır. İshale karşı iyi gelir. Nar içinde bulunan beyaz kısım mideye iyi gelir. Midenin güçlenmesini sağlar. Kabukları da aynı şekilde faydalıdır. Balla nar kabuğu karıştırılarak tüketildiğinde ishali keser. İltihap ve enfeksiyon üzerinde faydalıdır. Vücutta gelişen enfeksiyon ve yaralara narın kabuğu sürülerek alternatif tedavi sağlanabilir.

1 porsiyon nar reçeli 60 kalori içerir. Düşük kalorili denebilecek bir reçel türüdür. Diyet yapanların tüketmesinde aşırıya kaçılmadığı sürece bir sakınca yoktur. 
Armut Reçeli
Ayva Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Ceviz Reçeli
Çilek Reçeli
Domates Reçeli
Elma Reçeli
Erik Reçeli
Gül Reçeli
Havuç Reçeli
İncir Reçeli
Kabak Reçeli
Karpuz Reçeli
Kayısı Reçeli
Kızılcık Reçeli
Kozalak Reçeli
Limon Reçeli
Mürdüm Eriği Reçeli
Nar Reçeli
Patlıcan Reçeli
Portakal Reçeli
Süt Reçeli
Şeftali Reçeli
Turunç Reçeli
Üzüm Reçeli
Vişne Reçeli





Ayva Reçeli
İncir Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli
Çilek Reçeli
Kayısı Reçeli

 

Hamarat, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ekim - 2018