Hamarat Giriş | Üye Ol
Bugün Ne Pişirsem? Ramazan Menüleri Tarif Gönder Hamaratlar Forum
En yeni videoları kaçırmamak için YouTube ve Facebook kanalımıza abone olun → Buton 32
Çilek Reçeli
Çilek reçeli, evde yapıldığı takdirde son derece sağlıklı olur. Hazır reçeller gibi glikoz kullanılm...
40 dk. 24 Kcal 4,5 Puan
Altın Çilek Reçeli
Altın çilek reçeli, mucize meyve olarak tanımlanan altın çilek lif bakımından son derece zengin bir ...
30 dk. 34 Kcal 5 Puan

Çilek Reçeli

Çilek reçeli, neredeyse tüm meyvelerden ve bazı sebzelerden reçel yapılsa da bazı reçeller vazgeçilmeyenler arasındadır. Mevsiminde tadına doyum olmayan meyvelerden reçel yapılarak mevsimi dışında da tüketilebilir. Reçel özellikle sabah kahvaltı sofralarında yer bulan sofraya renk katan bir yiyecektir. Ayrıca kızartılmış ekmek, krep gibi malzemelerle de buluşturularak servisi yapılabilir.

Reçel yapmak çoğu kadının en iyi yaptığı yiyeceklerdendir. Günümüzde market raflarında her türlü meyvenin reçeline rastlamak mümkün olsa da evde yapılan reçelin tadına doyum olmaz. Çilek reçeli yaparken eğer bazı püf noktalara dikkat edilirse sonuç her zaman başarılı olacaktır.

Reçel yapmak denildiğinde akla kullanılacak sebze ya da meyvenin şekerle buluşturulması gelir. Çilek reçeli için kullanılacak olan çileklerin çürüksüz, olgun ve kokulu olması gerekir. Reçel mevsiminde bulunan meyvelerden hazırlanmalıdır. Aksi halde istenilen lezzet ve kıvam yakalanamaz.

Çilek reçelinde kullanılacak çilekler büyüklüklerine göre tüm ya da bölünerek kullanılabilir. Çileğin sap kısmı ayıklandıktan sonra bol suyla yıkanmalıdır. Çilek reçeli çileğin şekere yatırılması ya da direkt olarak yapılmasıyla elde edilebilir. Eğer şekere yatırılacaksa örneğin 1 kilo çilek için 1 kilo toz şeker kullanılmalı. Çilekler yıkanıp ayıklandıktan sonra uygun bir tencereye alınıp üzeri toz şekerle kaplanmalı ve tencerenin kapağı şeker sulanana kadar kapalı tutulmalıdır.

Çilek reçelini şekere ıslatmadan yapanlar da vardır. Toz şekeri az miktarda suyla eritip kaynattıktan sonra ayıklanan çilekler kaynayan şerbete atılır ve kıvam alana kadar kaynatılır. Tercih tamamen kişiye göre değişebilir. Reçelin olup olmadığını anlamak için kaynayan reçelden bir kaşık alınarak porselen bir tabağa yayılır. Reçel bir süre soğutulduktan sonra parmakla bastırılır. Parmakla bastırılan yer kendiliğinden hemen kapanıyorsa reçelin kıvamı tamam demektir.

Çilek reçeli kaynatıldıktan sonra cam kavanozlara sıcağıyla alınıp kavanozları kapağı sıkı bir şekilde kapatılmalı, reçel mutfak tezgahına ters çevrilmelidir. Bu şekilde soğuduktan sonra reçel güneş görmeyen serin bir yerde uzun süre muhafaza edilebilir.

Çilek reçeli için eğer kıvam yakalanamamışsa reçel şekerlenip küflenebilir. Küflenme ve şekerlenme genelde az kaynatılan reçellerde ya da şeker az kullanıldığında olur. Ayrıca reçel kapağından hava alırsa yine hem rengi kararır, hem de küflenip şekerlenebilir.

Çilek reçeli kalori hesabı yapan kişiler tarafından kalorisi merak edilen bir besin kaynağıdır. 1 yemek kaşığı çilek reçeli yaklaşık 55 kalori içerir. 55 kalori diyet yapan biri için aslında fazla değildir. Ancak tüketimi aşılırsa sakıncalı olabilir.

Armut Reçeli
Ayva Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Ceviz Reçeli
Çilek Reçeli
Domates Reçeli
Elma Reçeli
Erik Reçeli
Gül Reçeli
Havuç Reçeli
İncir Reçeli
Kabak Reçeli
Karpuz Reçeli
Kayısı Reçeli
Kızılcık Reçeli
Kozalak Reçeli
Limon Reçeli
Mürdüm Eriği Reçeli
Nar Reçeli
Patlıcan Reçeli
Portakal Reçeli
Süt Reçeli
Şeftali Reçeli
Turunç Reçeli
Üzüm Reçeli
Vişne Reçeli





Ayva Reçeli
İncir Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli
Çilek Reçeli
Kayısı Reçeli

 

Hamarat, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ekim - 2018