Hamarat Giriş | Üye Ol
Bugün Ne Pişirsem? Ramazan Menüleri Tarif Gönder Hamaratlar Forum
En yeni videoları kaçırmamak için YouTube ve Facebook kanalımıza abone olun → Buton 32
Vişne Reçeli
Vişne reçeli, yapmak için vişne zamanını kaçırmayın deriz. Bu ekşimsi meyve işle yapılan reçeli gene...
40 dk. 24 Kcal 4,5 Puan
Şekersiz Vişne Reçeli
Şekersiz vişne reçeli, diğer reçel tarifleri gibi kolayca hazırlanır. Eğer diyet yapıyorsanız ve can...
40 dk. 142 Kcal 5 Puan

Vişne Reçeli

Vişne reçeli, yaz dönemine ait bir meyve olan vişne tatlı, reçel, meyve suyu ve ilaç yapımında kullanılmaktadır. Vişne çok çeşitli bir meyvedir. Yaklaşık olarak 270 çeşidi bulunmaktadır. Güçlü bir antioksidandır. Kırmızı rengini veren içerdiği maddeler sağlık açısından geniş yelpazede katkı sağlar. Sinir sistemi fonksiyonlarını düzenler. Kan dolaşımını arttırır, bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde kanserle mücadele oranını arttırır. Gut hastalığına karşı faydalı bir meyvedir. Uykusuzluk problemlerine iyi gelir. Bedensel yenilenme için önemli bir besin kaynağıdır. Kardiyovasküler sağlığı korur. LDL olarak tanımlanan kötü kolesterol seviyesini düzenler. LDL yani iyi kolesterol seviyesini dengede tutar. Ağrı kesici özelliği bulunmaktadır. Özellikle osteoartrit ağrılarına karşı iyi gelir. Göz sağlığını korur. Beyin fonksiyonlarını kuvvetlendirir. İçeriğinde uygun oranda bakır bulunduran vişne beyin kontrol işlevini sağlar. Fazla bakır beyin için uygun değildir. Ancak vişnede beyine faydalı oranda bulunmaktadır. Bu nedenle de beyin sağlığı için önemli rol oynar. Soğuk algınlığı ve soğuk algınlığına bağlı gelişen hastalıklara karşı iyi gelir. Vücudu enfeksiyonlara karşı korur. Virüslerle savaşma oranını arttırır. Sindirim sistemi için faydalı bir besin kaynağıdır. Lif bakımından zengin olan vişne safra taşları, bağırsak iltihabı, böbrek taşı, basur gibi hastalıklara karşı faydalıdır. Reflü ve ülser riskini azaltıcı etkisi bulunmaktadır. 

Vişne reçeli tüketimiyle bu faydalardan maksimum oranda yararlanmak mümkündür. Vişne reçeli diğer reçel çeşitlerinde de olduğu gibi her market rafında bulunmaktadır. Ancak içerisinde katkı maddesi bulunan hazır reçeller yerine ev ortamında hiçbir katkı maddesi kullanmadan hazırlanan reçel hem daha sağlıklı hem de daha lezzetli olur. Vişne reçeli yaparken bazı püf noktalara dikkat etmek reçelin kıvamlı ve lezzetli olmasını sağlar. Reçel yapımında kullanılan vişnelerin çekirdekleri tercihe bağlı olarak çıkartılmayabilir. Eğer çıkartılmazsa şeker ile sulanması güç olur. Bu nedenle kaynatırken bir miktar su eklenmesi gerekebilir. 1 kilo vişne için 1 kilo toz şeker kullanımı yeterli olur. Ancak şeker oranı damak tadına göre arttırılıp azaltılabilir. Kaynama aşamasında oluşan köpüğün alınması gerekir. Hazırlanan reçel sıcakken cam kavanozlara alınıp sıkıca kapatıldıktan sonra ışık almayan serin bir ortamda muhafaza edilmelidir. 

1 yemek kaşığı vişne reçeli 24 kalori içerir. 0,05 gr protein, 5,83 gr karbonhidrat, 4,14 gr şeker, 0,01 gr yağ, 0,1 gr fiber, 11 mg potasyum ve 3 mg sodyum içerir.
Armut Reçeli
Ayva Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Ceviz Reçeli
Çilek Reçeli
Domates Reçeli
Elma Reçeli
Erik Reçeli
Gül Reçeli
Havuç Reçeli
İncir Reçeli
Kabak Reçeli
Karpuz Reçeli
Kayısı Reçeli
Kızılcık Reçeli
Kozalak Reçeli
Limon Reçeli
Mürdüm Eriği Reçeli
Nar Reçeli
Patlıcan Reçeli
Portakal Reçeli
Süt Reçeli
Şeftali Reçeli
Turunç Reçeli
Üzüm Reçeli
Vişne Reçeli





Ayva Reçeli
İncir Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli
Çilek Reçeli
Kayısı Reçeli

 

Hamarat, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ekim - 2018