Hamarat Giriş | Üye Ol
Bugün Ne Pişirsem? Ramazan Menüleri Tarif Gönder Hamaratlar Forum
En yeni videoları kaçırmamak için YouTube ve Facebook kanalımıza abone olun → Buton 32
Turunç Reçeli
Turunç reçeli, yapmak ne kadar uğraştırıcı olsa da sonucuna ulaştığında buna değdiğini anlıyorsunuz....
325 dk. 55 Kcal 4,5 Puan

Turunç Reçeli

Turunç reçeli, portakal familyasına ait olan ancak portakal aşısı yapılmadan oluşan acı ve ekşi bir meyve türüdür. Ege ve Akdeniz bölgesinde bolca görülür. Kalbi kuvvetlendirici etkisi bulunmaktadır. Kalp ve damar hastalıklarına karşı iyi gelir. Mide ve karaciğeri temizler, safra söktürücü etkisi vardır. Mide bulantısı ve kusmayı önler. Kanı temizler, ishali keser, diyabet hastalarında şekeri düşürücü etki yaratır. Hipertansiyona karşı iyi gelir. Tarlalara ekildiğinde mahsulü böceklenmeye karşı korur. Yılan, akrep sokmalarında panzehir etkisi yaratır. Kalp çarpıntısına karşı iyi gelir. Kalp ritmini düzenler. Kaynatılıp suyu içilirse iştah açar. Sindirim sisteminin aktif şekilde çalışmasını sağlar. Parfüm üretiminde esans olarak kullanılır.

Turunç meyvesinin kabukları soyulup kurutulur. Kuruyan kabuklar demlenip çay şeklinde içilebilir. Turunç reçeli meyvenin kabukları rendelenerek ya da doğranarak yapılır. Turunç ekşisi, turunç şurubu diğer tüketim yollarıdır.

2 büyük kavanoz turunç reçeli için 2 kilo turunç, 2 su bardağı toz şeker, 2 su bardağı su ve yarım limon kullanmak yeterli olur. 

Turunç reçeli için turunçlar portakal gibi soyulur. Kabukların içindeki beyaz kısım temizlenir. Yorgan iğnesiyle kabuklar temiz bir ipe dizilir. Uygun bir tencerede su kaynatılarak ipe dizilen kabuklar kaynayan suya atılır. Kaynar suda 6-8 dakika bekletildikten sonra sıcak sudan alınıp soğuk suya atılır. Bu işlem üç defa tekrarlanır. Üç defa tekrarlanmasının nedeni turunç meyvesinin acılığını almaktır. Kabuklar bir tencereye alınıp üzerine toz şeker eklenir. Şekerle birlikte en az 5 saat bekletilir. Bekleme süresi sonunda sulanan kabuklar ocağa alınıp kaynatılır. Kaynamaya başlayınca limon suyu eklenir ve bir kaç taşım daha kaynatılarak ocaktan alınır. Reçel sıcakken cam kavanozlara doldurulup kapağı sıkıca kapatılır. Tezgaha ters çevrilip soğuyana kadar bekletilir.

Armut Reçeli
Ayva Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Ceviz Reçeli
Çilek Reçeli
Domates Reçeli
Elma Reçeli
Erik Reçeli
Gül Reçeli
Havuç Reçeli
İncir Reçeli
Kabak Reçeli
Karpuz Reçeli
Kayısı Reçeli
Kızılcık Reçeli
Kozalak Reçeli
Limon Reçeli
Mürdüm Eriği Reçeli
Nar Reçeli
Patlıcan Reçeli
Portakal Reçeli
Süt Reçeli
Şeftali Reçeli
Turunç Reçeli
Üzüm Reçeli
Vişne Reçeli





Ayva Reçeli
İncir Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli
Çilek Reçeli
Kayısı Reçeli

 

Hamarat, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ekim - 2018