Hamarat Giriş | Üye Ol
Bugün Ne Pişirsem? Ramazan Menüleri Tarif Gönder Hamaratlar Forum
En yeni videoları kaçırmamak için YouTube ve Facebook kanalımıza abone olun → Buton 32
Şeftali Reçeli
Şeftali reçeli yaz aylarında mis kokusunun yanı sıra sulu sulu şeftalilerle kaynatılan lezzetli bir ...
50 dk. 125 Kcal 4,5 Puan

Şeftali Reçeli

Şeftali reçeli, Çin kökenli olduğu düşünülen şeftali tüm dünyaya Çin den yayılmıştır. Sulu ve tatlı bir meyve olan şeftali gülgiller ailesine aittir. İçerisinde A, B, C vitaminleri barındırdığı gibi kalsiyum, potasyum, demir, magnezyum, sodyum gibi mineraller de barındırmaktadır. Bu özelliklerinden dolayı sağlık açısından oldukça faydalıdır. Şeftali sindirim sistemi sağlığına karşı iyi gelir. Böbrek ve bağırsakların fonksiyonlarını düzenler. Hazmı kolaylaştırıcı etkisi vardır. Kabızlık problemine karşı iyi gelir. Böbreklerde oluşan taş ve kumun düşmesini kolaylaştırır. Kalp sağlığı için oldukça faydalıdır. Potasyum ve lif içeriği kolesterolün dengede kalmasını sağlar. Mükemmel bir antioksidan kaynağıdır. Güneş ışığı kaynaklı oluşan serbest radikallere karşı vücudu korur. Dokuları koruyucu etkisi vardır. Dokularda oluşan hasarı giderir. Enfeksiyonla savaşma oranını arttırır ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Kilo vermeyi kolaylaştırır. Kalori bakımından zengin olsa da tok tutma özelliğine sahiptir. Kan basıncı seviyesini düzenler. İdrar söktürücü etkisi bulunmaktadır. Sinir sistemini geliştirir. Kasların rahatlamasını sağlar. Ağız sağlığını korur. Ağız içinde oluşan bakterileri temizler. Ağız kokusuna karşı iyi gelir.

Şeftali reçeli için mevsiminde olgun ve sulu şeftaliler seçilmelidir. Şeftalinin hasarsız ve çürüksüz olması önemlidir. 1 kilo şeftali için 1 kilo toz şeker yeterli olur. Ya da şeftali sayısına göre bir su bardağı toz şeker kullanılabilir. 5 şeftali için 5 su bardağı toz şeker hesaplanabilir. Şeftalilerin pişerken ezilmemesi için olgun ancak sert şeftaliler kullanılmalıdır. Ayrıca pişme aşamasında çok fazla karıştırılmamalıdır. Şeftalilerin kabukları soyulduktan sonra ister ince dilimler şeklinde ister küp şeklinde doğranabilir.  Doğranan şeftaliler pişirilecek tencereye alınıp üzerine toz şeker eklenir. Tencerenin kapağı kapatılarak bir kaç saat sulanması beklenir. Şeftali çekirdekleri pişirme aşamasında reçele eklenirse reçelin rengi daha güzel olur. Sulanan şeftali ocağa alınıp önce yüksek ateşte kaynatılır. Ardından ocağın altı orta ısıya alınıp ara ara karıştırılarak pişirmeye devam edilir. Üzeri köpüklendikçe köpüğünün alınması gerekir. Kıvama ulaşan reçel ocaktan alınmadan beş dakika önce limon suyu eklenip birkaç taşım daha kaynatılarak ocaktan alınır. Cam kavanozlara sıcakken paylaştırılıp serin bir yerde muhafaza edilir. 1 yemek kaşığı şeftali reçeli 50 kalori içerir. 
Armut Reçeli
Ayva Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Ceviz Reçeli
Çilek Reçeli
Domates Reçeli
Elma Reçeli
Erik Reçeli
Gül Reçeli
Havuç Reçeli
İncir Reçeli
Kabak Reçeli
Karpuz Reçeli
Kayısı Reçeli
Kızılcık Reçeli
Kozalak Reçeli
Limon Reçeli
Mürdüm Eriği Reçeli
Nar Reçeli
Patlıcan Reçeli
Portakal Reçeli
Süt Reçeli
Şeftali Reçeli
Turunç Reçeli
Üzüm Reçeli
Vişne Reçeli





Ayva Reçeli
İncir Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli
Çilek Reçeli
Kayısı Reçeli

 

Hamarat, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ekim - 2018