Hamarat Giriş | Üye Ol
Bugün Ne Pişirsem? Ramazan Menüleri Tarif Gönder Hamaratlar Forum
En yeni videoları kaçırmamak için YouTube ve Facebook kanalımıza abone olun → Buton 33
Kornişon Turşu
Kornişon turşu, hem yemeklerin yanında ikram edebileceğiniz, hem de salatalarda, mezelerden kullanab...
20 dk. 117 Kcal 4,5 Puan
Kornişon Salatalık Turşusu
Kornişon salatalık turşusu, kurmak istiyorsanız akşamdan hazırlığınıza başlamalısınız. Turşunun bula...
20 dk. 12 Kcal 4,5 Puan

Kornişon Turşu

Kornişon turşu, birçok meyve ve sebzenin salamura edilme işlemi sonucu elde edilen turşu yapımında mevsimi olan sebze ve meyveler kullanılmalıdır. Mevsiminde temin edilen taze sebze ve meyvelerle yapılan turşuların tadı bambaşka olur. Biber, salatalık, lahana, domates, patlıcan, fasulye, havuç, pancar, sarımsak turşu yapımında kullanılan malzemelerden sadece bazılarıdır. Sebze ve meyvelerin olgunlaşmış zamanında kurulan turşular sayesinde mevsiminde olmayan sebze ve meyveleri tüketmenin en keyifli yoludur turşu. 

Turşu yapımında bazı püf noktalara dikkat ederek en lezzetli turşular hazırlanıp, uzun süre saklanarak tüketimi sağlanabilir. Saklama süresi yapılan turşunun saklandığı yer, turşu yapımında kullanılan malzemeler, malzemelerin ölçüsü orantı içindedir. Hazırlanan turşunun ışık almayan karanlık bir ortamda saklanması gerekir. Turşu ticareti de yaygın yapılan bir yiyecektir. Türk mutfağının vazgeçilmesi olan turşunun sağlık için faydaları da azımsanmayacak kadar çoktur. Doğal bir antibiyotik, şifa kaynağı olarak tüketimi yapılabilir. Bir tür fermantasyon şekli olan turşu içinde bulunan sağlıklı bakteriler bağırsak aktifliğini arttırır. Güçlü bir antioksidandır. Vücudu serbest radikallere karşı korur. Karaciğer sağlığını korur, ülsere karşı iyi gelir, şeker hastaları için güvenilir bir gıdadır. Sindirim sistemi üzerinde olumlu etkileri vardır, vücut için adeta bir vitamin kaynağıdır.

Kornişon turşu, kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini arttıran kilo problemine karşı faydalıdır. Kilo kontrolü yapmayı sağlar. Potasyum içeriği sayesinde kan basıncını dengeler. A vitamin içeriği beyaz kan hücrelerinin artmasını, kemiklerin gelişmesini sağlar. K vitamini açısından zengin içeriğe sahip olan kornişon turşusu, ayrıca magnezyum, silis, kalsiyum bakımından da zengindir. Diyet lifleri barındıran turşu sindirim sisteminin aktif çalışmasını sağlayarak, sistemi hastalıklara karşı korur. Aşırı tuz içeren turşu özellikle tansiyon hastaları tarafından dikkatli tüketilmelidir. Tuz içeriği vücutta ödem oluşmasına sebep olabilir. Düzenli tüketim yerine ara ara tüketilmesi tavsiye edilir.

Kornişon turşu kalori ve yağ bakımından düşük içeriğe sahiptir. Orta porsiyon kornişon turşusu, 60 kalori içerir. 0,53 gr karbonhidrat, 0,19 gr protein, 0,06 gr yağ, 0,16 gr lif, 96 mg potasyum, 6,6 mg kalsiyum içerir.
Acur Turşusu
Biber Turşusu
Domates Turşusu
Fasulye Turşusu
Karışık Turşu
Karnabahar Turşusu
Kelek Turşusu
Kırmızı Lahana Turşusu
Kornişon Turşu
Lahana Turşusu
Pancar Turşusu
Patlıcan Turşusu
Pezik Turşusu
Salatalık Turşusu
Sarımsak Turşusu
Yağlı Turşu





Lahana Turşusu
Kırmızı Lahana Turşusu
Mor Lahana Turşusu
Pancar Turşusu
Turşu
Kırmızı Biber Turşusu

 

Hamarat, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ekim - 2018