Hamarat Giriş | Üye Ol
Bugün Ne Pişirsem? Ramazan Menüleri Tarif Gönder Hamaratlar Forum
En yeni videoları kaçırmamak için YouTube ve Facebook kanalımıza abone olun → Buton 33
Karışık Turşu
Karışık turşu, soğuk kış aylarında salata yerine sofralarda yerini alan sirke ve tuzdan zengin gelen...
30 dk. 18 Kcal 4,5 Puan

Karışık Turşu

Karışık turşu, ülkenin hemen her yerinde belki de en fazla tercih edilen turşu çeşididir. Çok eski yıllara dayanan bir geçmişi vardır. Sonbahar da turşuya uygun sebzelerle hazırlanıp kış boyu tüketmek için saklanır. Karışık turşu bir çok yemek yanında garnitür olarak çıkartılabilir. Turşuyu yaparken dikkat edilmesi gereken noktalara dikkat edilirse lezzetli ve bozulmayan turşular yapılabilir. 

Karışık turşu yaparken en önemli püf nokta turşuda kullanılan malzemelerin miktarıdır. Hazırlanan turşunun olana kadar hava almaması, güneş görmemesi gerekir. Eğer bu noktalara dikkat edilmezse turşu henüz olmadan erir, küflenir ya da kötü bir koku oluşturabilir. 

Karışık turşu yapmak malzeme çokluğu nedeniyle diğer turşu türlerinden biraz daha zahmetlidir. Lahana, taze fasulye, salatalık, biber, domates, sarımsak ve havuç gibi sebzeler kullanılarak hazırlanabileceği gibi, karnabahar, mantar, brokoli gibi sebzelere de yer verilebilir. Salamurası için limon tuzu, sirke, tuz ve kaynatılıp soğutulmuş su kullanılır. Sebzelerin tümü yıkanır. Malzemeler gerek tüm olarak gerek doğranarak kavanozun içine alınır. Aralara sarımsak yerleştirilir. Salatalık ve biber tüm koyulduğu için içine suyunu iyi çekmesi için birkaç yerinden delinmesi gerekir. Son olarak hazırlanan salamura su eklenir. Tercihe göre en sona nohut taneleri koyulabilir. Maydanoz demeti ve bir iki dilim limon eklenebilir. Hazırlanan karışık turşunun kapağı sıkıca kapatılarak serin bir ortamda muhafaza edilir.

Karışık turşu içerdiği besinler sebebiyle sağlık açısından oldukça faydalıdır. Özellikle turşunun suyu soğuk algına bağlı gelişen hastalıklar üzerinde fayda sağlar. Ancak aşırı tüketimlerde tansiyon, fazla sodyum alımı gibi problemler yaşanabilir. Bu nedenle ölçülü tüketilmesinde yarar vardır.
Acur Turşusu
Biber Turşusu
Domates Turşusu
Fasulye Turşusu
Karışık Turşu
Karnabahar Turşusu
Kelek Turşusu
Kırmızı Lahana Turşusu
Kornişon Turşu
Lahana Turşusu
Pancar Turşusu
Patlıcan Turşusu
Pezik Turşusu
Salatalık Turşusu
Sarımsak Turşusu
Yağlı Turşu





Lahana Turşusu
Kırmızı Lahana Turşusu
Mor Lahana Turşusu
Pancar Turşusu
Turşu
Kırmızı Biber Turşusu

 

Hamarat, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ekim - 2018