Hamarat Giriş | Üye Ol
Bugün Ne Pişirsem? Ramazan Menüleri Tarif Gönder Hamaratlar Forum
En yeni videoları kaçırmamak için YouTube ve Facebook kanalımıza abone olun → Buton 32
Havuç Reçeli
Havuç reçeli, yapmayı denemediyseniz mutlaka yapmalısınız. Narenciyeler ile harmanlanan bu lezzetli ...
55 dk. 24 Kcal 4,5 Puan
Portakallı Havuç Reçeli
Portakallı havuç reçeli, çilek, vişne, kayısı gibi meyvelerle yapacağınız reçellere rakip olacak bir...
35 dk. 246 Kcal 5 Puan

Havuç Reçeli

Havuç reçeli, kulağa pek yatkın gelmese de havuçta reçel yapımında kullanılan bir sebzedir. Reçel yapımında portakal suyu, portakal kabuğu rendesi de kullanılabilir. Havuçlar rendelendikten sonra üzerine portakal kabuğu rendesi, suyu ve toz şeker eklenip bir süre sulanması için bekletilir. Bekleme süresi reçelin daha kıvamlı olmasını sağlayacaktır. Üzerine aroma için çubuk tarçın ve karanfil eklenebilir. Ocağa alındıktan sonra kaynama noktasına gelen reçelin altı kısılır. Havuçlar yumuşayana kadar ortalama bir saat pişirilir. Kıvam alan reçelin üzerine limon suyu eklenip bir iki taşım daha kaynatılıp ocaktan alınır. Eklene tarçın ve karanfil reçelin içinden alınıp reçel kapağı kapalı şekilde soğutulur. Soğuyan reçel kavanozlara alınıp sıkıca kapatıldıktan sonra serin bir yerde muhafaza edilir. Bir kilo havuca bir kilo toz şeker eklemek yeterli olur.

Salatalarda, yemeklerde garnitürlerde çok sık kullanılan havucun faydalarından yararlanmak için reçel olarak da tüketimi sağlanabilir. Havuç A vitamini bakımından mükemmel bir kaynaktır. Eğer düzenli tüketilirse karaciğer, göz ve kemik sağlığı korunabilir. Kalsiyum, bakır, folik asit, magnezyum ve tiamin bakımından da iyi bir kaynak olan havuç, sağlığa dolaylı yollardan katkıda bulunur.

Kalp hastalıklarından korur, damar tıkanıklığına karşı iyi gelir. Kanserle mücadele oranını arttırır, düzenli havuç tüketimi kolon gibi ciddi kanser hastalıklarının oluşması riskini azaltır. Beyin sağlığını korur. Sinir hücreleri üzerinde olumlu etkileri vardır. Hasarlanmış beyin hücrelerinin onarılmasına yardımcı olur. Rahatlatıcı etkisi vardır. Stresle mücadeleyi kolaylaştırır. Bağırsak sağlığımı korur. İçeriğinde yer alan lif sindirim sistemini sağlığı için önemli bir besin kaynağıdır. Bağırsakların aktif bir şekilde çalışmasını sağlar. Vücutta zararlı yağların yakımını kolaylaştırır. Antioksidan etkisi sindirim sisteminin zararlı maddelerden arınmasını sağlar.

Saç ve cilt sağlığını korur. Antiseptik özelliği bulunmaktadır. Diş ve dişetlerini kuvvetlendirir. Ağız sağlığı için faydalıdır. Ağız içinde oluşan asit ve bakterileri yok eder. Felç riskine karşı önemli bir besin kaynağıdır. Havuç suyu güneş yanıklarına karşı iyi gelir. Ciltte oluşan sarkma ve kırışıklık için havucun suyundan yararlanılabilir. Gebelik dönemi bakımı için yine havucun suyundan faydalanılabilir. Kasların gelişmesine yardımcı olur. Kilo vermek için yararlanılabilecek bir besin kaynağıdır.

1 kase pişirilmiş havuç 82 kalori içerir. Havuç reçelinde kullanılan toz şeker oranına göre reçelin kalorisi farklılık gösterir. Havuç reçeli kahvaltı, ara öğünler ya da tatlı krizlerinde tüketilebilir.


Armut Reçeli
Ayva Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Ceviz Reçeli
Çilek Reçeli
Domates Reçeli
Elma Reçeli
Erik Reçeli
Gül Reçeli
Havuç Reçeli
İncir Reçeli
Kabak Reçeli
Karpuz Reçeli
Kayısı Reçeli
Kızılcık Reçeli
Kozalak Reçeli
Limon Reçeli
Mürdüm Eriği Reçeli
Nar Reçeli
Patlıcan Reçeli
Portakal Reçeli
Süt Reçeli
Şeftali Reçeli
Turunç Reçeli
Üzüm Reçeli
Vişne Reçeli





Ayva Reçeli
İncir Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli
Çilek Reçeli
Kayısı Reçeli

 

Hamarat, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ekim - 2018