Hamarat Giriş | Üye Ol
Bugün Ne Pişirsem? Ramazan Menüleri Tarif Gönder Hamaratlar Forum
En yeni videoları kaçırmamak için YouTube ve Facebook kanalımıza abone olun → Buton 32
Gül Reçeli
Gül reçeli, kahvaltıların vazgeçilmez malzemelerinden biri olan reçel birçok meyve ve sebze kullanıl...
45 dk. 47 Kcal 4,5 Puan

Gül Reçeli

Gül reçeli, güzellik reçetesi için çok eskiden beri kullanılan gül reçeli ve dekor amaçlı da yaygın olarak kullanılmaktadır. Damıtılmış olarak kozmetik, ilaç ve şifalı bitki tedavilerinde kullanılmaktadır. Gül suyu ve yağı güzellik iksiri olarak akne tedavisi, boğaz tahrişi gibi problemlere karşı kullanılmaktadır. Antibakteriyel etkisi bulunmaktadır. Arındırıcı özelliği cilt temizliğinde faydalı olur. İltihap önleyici etkisi bulunmaktadır. Ciltte oluşan kızarıklık, şişlik, tahriş gibi problemlerde yatıştırıcı özellik sağlar. Gül yaprakları kullanılarak cilt maskesi hazırlanıp düzenli kullanılabilir. 

Antioksidan özelliği bulunmaktadır. İçeriğinde bol miktarda C vitamini barındırır. Güneş yanıklarına karşı iyi geldiği bilinmektedir. Nemlendirici özelliğinde yararlanılabilecek en doğal ürünlerden biridir. Cilde uygulandığında cilt içine nüfus eder. Dinlendirici ve sakinleştirici özelliği sayesinde tıp camiasında zehir arındırıcı ve yatıştırıcı olarak faydalarından yararlanılmaktadır. 

Gül mide problemlerine karşı iyi gelir. A, B, C ve D vitamini içeriğinin yanı sıra demir içeriği de bulunan gül yemek sonrasında çay şeklinde hazırlanıp içildiğinde mide problemleri giderilebilir. İshale karşı iyi gelir. İlaçlı tedavi gören kişiler tedavi amaçlı gül ya da gül suyu kullanacaksa mutlaka doktoruna danışmalıdır. Gül yağ şeklinde kullanıldığında ciltteki açık yaraların hızla kapanmasına yardımcı olur. Yüksek ateş, artrit ve gut hastalığa iyi gelir. Sinir sistemi üzerinde faydaları vardır. Cinsel problemlere karşı iyi gelir. Rahim sorunlarını giderir. Menopoz dönemini geciktirici etkisi vardır. Karaciğer enfeksiyonuna karşı faydalıdır. Mide bulantısı ve kusmaya karşı iyi gelir. Hakiki gül yağı kansere yakalanma riskini azaltır. Gül yaprakları kaynatılarak göze uygulanırsa göz nezlesine iyi gelir. Yine kaynatılan yaprakların suyu gargara olarak kullanılabilir. Ağız içinin temizlenmesini, ağız içinde oluşan aft olarak tanımlanan yaraların iyileşmesini sağlar.

Gül reçeli için 200 gram gül yaprağına 1 su bardağı şeker kullanmak yeterli olur. Gül yapraklarının bir gece önceden şekere yatırılması sulanmasını sağlar. Bu sayede ekstra su eklemeden kendi suyuyla pişen reçel daha lezzetli olur. 1 yemek kaşığı gül reçeli 32 kalori içerir. Düşük kalorili bir besin maddesidir. Bu nedenle de diyette tüketilmesinde bir sakınca yoktur. Diyet yapan kişiler sabah kahvaltısında bir yemek kaşığını geçmeyecek şekilde gül reçeli tüketebilir. 
Armut Reçeli
Ayva Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Ceviz Reçeli
Çilek Reçeli
Domates Reçeli
Elma Reçeli
Erik Reçeli
Gül Reçeli
Havuç Reçeli
İncir Reçeli
Kabak Reçeli
Karpuz Reçeli
Kayısı Reçeli
Kızılcık Reçeli
Kozalak Reçeli
Limon Reçeli
Mürdüm Eriği Reçeli
Nar Reçeli
Patlıcan Reçeli
Portakal Reçeli
Süt Reçeli
Şeftali Reçeli
Turunç Reçeli
Üzüm Reçeli
Vişne Reçeli





Ayva Reçeli
İncir Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli
Çilek Reçeli
Kayısı Reçeli

 

Hamarat, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ekim - 2018