Hamarat Giriş | Üye Ol
Bugün Ne Pişirsem? Ramazan Menüleri Tarif Gönder Hamaratlar Forum
En yeni videoları kaçırmamak için YouTube ve Facebook kanalımıza abone olun → Buton 32
Armut Reçeli
Armut reçeli, farklı cinsleri olan armut tek başına meyve olarak tüketilebileceği gibi reçel ya da m...
100 dk. 56 Kcal 4,5 Puan

Armut Reçeli

Armut reçeli, ince kabuklu, sulu ve kendine özgü bir tada sahip olan armut tatlı yapımında sıkça tercihe dilen bir meyvedir. Armut kullanılarak kurabiyeler, kekler yapılabilir. Tek olarak afiyetle yenebilecek bir meyve olan armut, marmelat, reçel, komposto yapımında da kullanılabilir. Oldukça sağlıklı bir meyvedir. Sağlık için mucizevi etkileri olan armut yetiştiriciliği ülkemizde fazlasıyla yapılmaktadır. Pek çok çeşidi bulunmaktadır. Sonbahar ve kış meyvesi olan armut, içeriğinde yüksek oranda lif içermektedir. A, C ve K vitaminleri bakımından zengin içeriğe sahiptir. Vücutta serbest radikallerin düşmanı olan armut, vücuda zarar veren serbest radikalleri uzaklaştırarak birçok hastalığa karşı koruma sağlar. Kalp hastalıklarını önleyici etkisi vardır. İçeriğinde yer alan lifler kalp sağlığını destekler.

Kanser riskini azaltıcı etkisi vardır. Kadınlar günlük düzenli olarak bir adet armut tüketirse menopoz dönemi sonrası ortaya çıkabilecek olan göğüs kanserine yakalanma riski büyük oranda azaltılabilir. Alerjik reaksiyonlara karşı iyi gelir. Bebeklere güvenle verilebilecek bir meyvedir. Kan şekerini düşürür. Bağışıklık sistemini destekler. C vitamini içeriği nedeniyle güçlü bir antioksidandır. Güçlü bağışıklık sayesinde vücut birçok hastalığa karşı korunur. Kemik hastalıklarına karşı koruyucu etkisi vardır. Vücuda enerji verir. Yorgunluk hissi yaşandığında armut tüketilerek yorgunluk hissi giderilebilir. Sindirim sistemi için faydalı bir besin maddesidir. Lif içeriği sayesinde bağırsakların daha aktif çalışmasını sağlar. Armut, gebelik döneminde anne adayı ve anne karnındaki bebek için gerekli enerjiyi sağlar. Gut hastalığı, safra kesesi, kolik artrit gibi hastalıklarda düzenli tüketildiğinde bu hastalıklara karşı iyi gelir.

Armut reçeli için kullanılacak yarım kilo armuda iki su bardağı toz şeker kullanmak yeterli olur. Armudun kabukları soyularak çekirdek kısımları temizlenir. Ufak ufak doğranan armut uygun bir tencereye alınır. Üzerine toz şeker ve bir miktar su eklenip kısık ateşte kaynamaya bırakılır. Reçel kaynadıkça hem kıvam alacak hem de renk değiştirecektir. Ara ara karıştırılarak dakika kadar pişirilmelidir. Üzerinde oluşan köpükler bir süzgeç yardımıyla alınmalıdır. Kıvam alan reçel ocaktan alınıp sıcağıyla kavanozlara koyularak buzdolabında saklanabilir.

Armut kalori bakımından oldukça yüksektir. İçerdiği şeker kalorisinin yüksek olmasının sebebidir. 100 gr armut reçeli ortalama olarak 153 kalori içerir. Yine 100 gramında 2,06 gr lif, 0,36 gr protein, 0,22 gr yağ, 6,02 mg kalsiyum, 89,98 mg potasyum içerir.
Armut Reçeli
Ayva Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Ceviz Reçeli
Çilek Reçeli
Domates Reçeli
Elma Reçeli
Erik Reçeli
Gül Reçeli
Havuç Reçeli
İncir Reçeli
Kabak Reçeli
Karpuz Reçeli
Kayısı Reçeli
Kızılcık Reçeli
Kozalak Reçeli
Limon Reçeli
Mürdüm Eriği Reçeli
Nar Reçeli
Patlıcan Reçeli
Portakal Reçeli
Süt Reçeli
Şeftali Reçeli
Turunç Reçeli
Üzüm Reçeli
Vişne Reçeli





Ayva Reçeli
İncir Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli
Çilek Reçeli
Kayısı Reçeli

 

Hamarat, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ekim - 2018