Hamarat Giriş | Üye Ol
Bugün Ne Pişirsem? Ramazan Menüleri Tarif Gönder Hamaratlar Forum
En yeni videoları kaçırmamak için YouTube ve Facebook kanalımıza abone olun → Buton 33
Acur Turşusu
Acur turşusu, kış sofralarımızın vitamin deposudur. Yapılışı pratik olduğu için sonbahar döneminde, ...
20 dk. 117 Kcal 4,5 Puan

Acur Turşusu

Acur turşusu, Güneydoğu ve Batı Anadolu'da yetiştirilen acurun her geçen gün değeri bilinmekte ve sağlık için faydaları ön plana çıkmaktadır. Acur, yeşil, beyaz çizgili, kendine has tadıyla salatalığı anımsatan bir sebze türüdür. Ortalama olarak 1 metreye kadar boylanabilen acurun tüylü bir yapısı vardır. Yemek, turşu, salata yapımında kullanıldığı gibi tek başına tıpkı salatalık gibi de tüketilebilir. Çekirdek kısımları alınıp, bal eklenerek tüketildiğinde oldukça lezzetli bir yemek olabilir. Besleyici değeri yüksek olan acur içeriğinde bol miktarda su bulundurur. Acur vücuda serinlik veren bir sebzedir. Hazmı kolay bir sebze olan acurun idrar söktürücü özelliği bulunmaktadır. Böbrek taşlarını düşürmek için faydalıdır. Tok kalma süresini uzatır. Susuzluğun giderilmesi için oldukça yararlıdır. Vücuda enerji verir, özellikle hurmayla bir arada yenirse kilo almak isteyenlerde kilo almayı kolaylaştırır. Sindirim sistemi üzerinde olumlu etkileri vardır. Kanı temizler, böbrek ağrılarına karşı iyi gelir. İçeriğinde yer alan vitamin ve mineraller vücutta eksiklik yaşayanlar için eksiği kapatır. 

Acur turşusu için acur, sirke, tuz, limon ve nohut kullanılır. Acur bol suyla yıkandıktan sonra baş kısımları bıçakla alınır. Bir iğne ya da kürdan yardımıyla üzerinde delikler açılır. Kaya tuzu suyun içine eklenip eriyene kadar karıştırılır. Sarımsak ve limonun kabukları soyulur. Acur cam kavanozun içine doldurulur. Aralarına sarımsak ve limon dilimi eklenir. Kavanoz dolduktan sonra üzerine sirke, tuzlu su, ve nohut ilave edilir. Son olarak kavanozun ağız kısmı limon dilimleriyle kapatılır . Suyu verilen acur turşusunun kapağı sıkıca kapatılarak önce birkaç gün oda sıcaklığında bekletilir. Ardından serin ve karanlık bir ortama alınıp en az 10-15 gün bekletildikten sonra olup olmadığı kontrol edilerek tüketilmeye başlanabilir. 

Acur turşusu tek olarak yapılabileceği gibi acur diğer turşuluk sebzelerle karıştırılarak da turşu yapımında kullanılabilir. Oldukça lezzetli olan turşu hem et hem de sebze yemeklerinin yanında ikram edilebilir.
Acur Turşusu
Biber Turşusu
Domates Turşusu
Fasulye Turşusu
Karışık Turşu
Karnabahar Turşusu
Kelek Turşusu
Kırmızı Lahana Turşusu
Kornişon Turşu
Lahana Turşusu
Pancar Turşusu
Patlıcan Turşusu
Pezik Turşusu
Salatalık Turşusu
Sarımsak Turşusu
Yağlı Turşu





Lahana Turşusu
Kırmızı Lahana Turşusu
Mor Lahana Turşusu
Pancar Turşusu
Turşu
Kırmızı Biber Turşusu

 

Hamarat, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ekim - 2018